Renentrecote med dragonmajonäs & kryddsmör
Gör en kött, bea & pommes till något lyxigare genom att fritera tjockare pommes & med Ren Entrecote. Enkelt, lyxigt & framförallt en maträtt många tycker om.
Du behöver för 4 personer.
2 st Ren Entrecote
4 potatisar
4 Schalottenlökar
1 Kvisttomat
Ett gäng cocktailtomater
4 msk majonnäs
2 tsk dragon i vinäger
1 tsk torkad dragon
Lite finhackad persilja
2 stänk tabasco
Salt & peppar
Citronpeppar
Olja till fritering
Gör så här.
Potatisen.
- Börja med att skära potatisen i “tjocka pommes” storlekar.
- Koka dom i saltat vatten i ca 10 minuter och lägg sedan på papper så det torkar.
- Värm upp oljan i en kastrull till 165’C. Fritera potatisen i ca 5 minuter, lägg åt sidan och fritera i 5 minuter till. Detta gör att potatisen får en härlig krispig yta och mjuk insida.
Kött, Lök & Tomater.
- Sätt ugnen på 75’C. Bryn köttet i smör på båda sidorna, krydda med bara salt & peppar.
- När du brynt köttet så lägger du det på en plåt, Skala och dela Schalottenlöken på mitten. Stek i samma stekpanna som köttet med “platta sidan” neråt. Stek ganska hårt, när löken fått färg lägger du den på samma plåt som köttet.
- Dela cocktailtomaterna på hälften, skär ner tomaten i mindre bitar och svetta lite snabbt i samma panna som du stekt kött & lök i. Krydda med salt & citronpeppar och lägg på samma plåt som köttet.
- Ställ in plåten i ugnen och sätt i en termometer i köttets tjockaste del. Kör allting på plåten tills köttet fått en innertemperatur på 52’C, Ta ut och låt vila i ca 5 minuter innan du skär upp och serverar.
Dragonmajonnäs.
- Finhacka persiljan och dragonen som legat i vinäger.
- Blanda med majonnäsen, Torkade dragonen, Tabasco & smaka av med lite salt.
Servera med något gott kryddsmör & lite flingsalt.