Renentrecote med dragonmajonäs & kryddsmör

Gör en kött, bea & pommes till något lyxigare genom att fritera tjockare pommes & med Ren Entrecote. Enkelt, lyxigt & framförallt en maträtt många tycker om.

Du behöver för 4 personer. 

2 st Ren Entrecote 

4 potatisar 

4 Schalottenlökar 

1 Kvisttomat 

Ett gäng cocktailtomater 

4 msk majonnäs 

2 tsk dragon i vinäger 

1 tsk torkad dragon 

Lite finhackad persilja 

2 stänk tabasco 

Salt & peppar 

Citronpeppar 

Olja till fritering 

Gör så här.  

Potatisen. 

  1. Börja med att skära potatisen i “tjocka pommes” storlekar. 
  1. Koka dom i saltat vatten i ca 10 minuter och lägg sedan på papper så det torkar. 
  1. Värm upp oljan i en kastrull till 165’C. Fritera potatisen i ca 5 minuter, lägg åt sidan och fritera i 5 minuter till. Detta gör att potatisen får en härlig krispig yta och mjuk insida. 

Kött, Lök & Tomater. 

  1. Sätt ugnen på 75’C. Bryn köttet i smör på båda sidorna, krydda med bara salt & peppar. 
  1. När du brynt köttet så lägger du det på en plåt, Skala och dela Schalottenlöken på mitten. Stek i samma stekpanna som köttet med “platta sidan” neråt. Stek ganska hårt, när löken fått färg lägger du den på samma plåt som köttet. 
  1. Dela cocktailtomaterna på hälften, skär ner tomaten i mindre bitar och svetta lite snabbt i samma panna som du stekt kött & lök i. Krydda med salt & citronpeppar och lägg på samma plåt som köttet. 
  1. Ställ in plåten i ugnen och sätt i en termometer i köttets tjockaste del. Kör allting på plåten tills köttet fått en innertemperatur på 52’C, Ta ut och låt vila i ca 5 minuter innan du skär upp och serverar. 

Dragonmajonnäs. 

  1. Finhacka persiljan och dragonen som legat i vinäger. 
  1. Blanda med majonnäsen, Torkade dragonen, Tabasco & smaka av med lite salt. 

 

Servera med något gott kryddsmör & lite flingsalt. 

0
    0
    Kundvagn
    Kundvagnen är tomTillbaka till butiken