Rotfruktsgryta med märgben och Suovas.
Att koka buljong och äta märgben är något av dom mest hållbara vi kan äta för att verkligen se till att ta hand om hela djuret efter styckning. Det är gott, bra för kroppen och på så sätt kastas inget i onödan!
Du behöver för 4 personer.
1 kg buljongben
4 st kapade märgben
Ca 50 g Suovas
200 g rotselleri
200 g kålrot
2 gullök
0.5 purjolök
4 st morötter
3 st lagerblad
1 tsk spiskummin
2 tsk kryddpeppar
Salt och hel svartpeppar
1 grönsaksbuljong tärning
Gör så här.
Servera grytan i en djup tallrik och toppa med märgbenen, finhacka lite suovas kött och garnera med någon färsk ört.
Med kunskap och känsla levereras kvalitetskött av finaste sort för både vardagsmat och festmåltid.
Vi finns i Härjedalens västra del, det vi på sydsamiska kallar för [Jíllie]
2021 © Alla rättigheter reserverade
Cookie | Varaktighet | Beskrivning |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |