Rensadel med primörsallad och tomatsås

Helstekt rensadel med primörsallad och tomatsås

Du behöver för ca 6 personer:

1 hel rensadel

1 frp färdig garlic-marinad

salt och peppar

olivolja

2 st sötpotatisar

5 st champinjoner

100 g rotselleri

ett par potatisar

3 hela tomater

ett par gröna sparrisar

 

Gör så här:

Steg 1.

  1. Sätt ugnen på 225o
  2. Lägg rensadeln på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Häll marinaden på rensadeln, strö lite olivolja på och krydda med lite salt och peppar. Massera in allt ordentligt i köttet.
  4. Skär ett rutmönster i köttet (inte djupa skärningar!). Baka av rensadeln 15 minuter i ugnen. Ta ut och låt svalna.

Steg 2.

  1. Skär ner alla grönsaker förutom sparris.
  2. Blanda med olivolja och salt & peppar.
  3. Baka av i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Steg 3.

  1. Sätt ugnen på 140oC 1 h innan middag ska serveras.
  2. Häll upp alla grönsaker på sidan av köttet i en snygg formation.
  3. Baka av plåten 35 minuter. Ta ut och låt vila 5 minuter innan du trancherar upp köttet på bordet. Garnera rotfrukterna med fint skivad rå sparris och lite färska örter.

 

Servera med en god tomatsås eller rödvinssås.

 

Klicka här för att komma till produkterna

-Rensadel

0
    0
    Kundvagn
    Kundvagnen är tomTillbaka till butiken