Reninnanlår med röbetspure & gruyereostchips

Innanlår med rödbetspure och gruyèreostchips

Imponera på dina vänner med denna lyxiga rätt, som är betydligt enklare än vad det ser ut och jätteläcker till både utseende och smak! 

Du behöver för 4 personer: 

1 st reninnanlår (ca 500 g) 

4 st rödbetor 

0,5 dl vispgrädde 

salt och peppar 

en bit gruyèreost 

smör till stekning 

färsk persilja till garnering 

ett par rädisor till garnering 

 

Gör så här: 

  1. Skär ner rödbetorna i grova bitar. Koka i rikligt saltat vatten. 
  1. Medan betorna kokar sätter du ugnen på 200oC. Finriv fyra små högar av gruyéreosten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, placera ut högarna på plåten. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Dom ska bli gyllenbruna. Ta ut och låt svalna. 
  1. När rödbetorna blivit mjuka, lägg dem i en mixer och mixa. Häll i grädden lite i taget tills du får en slät puré. Man kan behöva vända runt i mixern med en slickepott. 
  1. Dela innanlåret i fyra lika stora avlånga bitar. Stek i smör till önskad stekgrad. Vi rekommenderar rare-medium rare på innanlåret; 53-60o. 

Skiva köttet i ett par tjocka skivor. Servera med ett par klickar rödbetspuré, chipset brutet i mindre bitar, färsk persilja och lite skivad rädisa. 

Klicka för att komma till produkterna

-Ren innanlår

-Älg innanlår

0
    0
    Kundvagn
    Kundvagnen är tomTillbaka till butiken