Reninnanlår med röbetspure & gruyereostchips


Innanlår med rödbetspure och gruyèreostchips
Imponera på dina vänner med denna lyxiga rätt, som är betydligt enklare än vad det ser ut och jätteläcker till både utseende och smak!
Du behöver för 4 personer:
1 st reninnanlår (ca 500 g)
4 st rödbetor
0,5 dl vispgrädde
salt och peppar
en bit gruyèreost
smör till stekning
färsk persilja till garnering
ett par rädisor till garnering
Gör så här:
- Skär ner rödbetorna i grova bitar. Koka i rikligt saltat vatten.
- Medan betorna kokar sätter du ugnen på 200oC. Finriv fyra små högar av gruyéreosten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, placera ut högarna på plåten. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Dom ska bli gyllenbruna. Ta ut och låt svalna.
- När rödbetorna blivit mjuka, lägg dem i en mixer och mixa. Häll i grädden lite i taget tills du får en slät puré. Man kan behöva vända runt i mixern med en slickepott.
- Dela innanlåret i fyra lika stora avlånga bitar. Stek i smör till önskad stekgrad. Vi rekommenderar rare-medium rare på innanlåret; 53-60o.
Skiva köttet i ett par tjocka skivor. Servera med ett par klickar rödbetspuré, chipset brutet i mindre bitar, färsk persilja och lite skivad rädisa.