Renentrecôte med smörslungade rotsaker, Ajvar och teriyakislungad svartkål

Du behöver för 4 personer: 

1 st renentrecôte 
2 st rödbetor 
ca 100 g rotselleri 
2 blad svartkål 
2 msk ajvar 
ca 50 g smör 
1 msk teriyakisås 
salt och peppar 
olivolja 
färsk persilja 

 

Gör så här: 

Gör så här: 

  1. Skala och skär ner rödbetorna och rotsellerin. Koka i separata kastruller i rikligt saltat vatten tills de mjuknat. 
  2. Sätt ugnen på 130oC. Bryt loss grova bitar av svartkålen (ta bort nedersta tjocka delen av stammen). Massera in salt, peppar, teriyakisås och lite olivolja. Baka i ugnen i ca 10 minuter. 
  3. Dela entrecôten i två lika stora bitar. Stek till önskad stekgrad (48-55o är vår rekommendation: lätt stekt med fin rosa kärna). Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila i ett par minuter innan du skär upp i skivor. 

 

Servera med Ajvar (en rostad paprikasås, köpes färdig). 

0
    0
    Kundvagn
    Kundvagnen är tomTillbaka till butiken