Lågtempad renentrecôte med bakad lök, potatisfondanter, dragonmajonnäs och kryddsmör

Gör en kött-bea-pommes till en lyxigare variant genom att fritera tjockare pommes och med renentrecôte. Enkelt, lyxigt och - framför allt - en maträtt många tycker om.

Du behöver för 4 personer:
2 st renentrecôte
4 potatisar
4 schalottenlökar
1 kvisttomat
ett gäng cocktailtomater
4 msk majonnäs
2 tsk dragon i vinäger
1 tsk torkad dragon
lite finhackad persilja
2 stänk tabasco
salt & peppar
citronpeppar
olja till fritering

Gör så här:
Potatisen
1. Börja med att skära potatisen i tjocka ”pommes”-strimlor.

2. Koka dem i saltat vatten i ca 10 minuter och lägg sedan på papper så de torkar.

3. Värm upp oljan i en kastrull till 165oC. Fritera potatisen i ca 5 minuter, lägg åt sidan och fritera sedan i 5 minuter till. Detta gör att potatisen får en härlig krispig yta och mjuk insida.

 

Kött, lök & tomater
1. Sätt ugnen på 75oC. Bryn köttet i smör på båda sidorna, krydda med bara salt och peppar.

2. Lägg köttet på en plåt. Skala och dela schalottenlöken på mitten. Stek i samma stekpanna som köttet med “platta sidan” neråt. Stek ganska hårt. När löken fått färg lägger du den på samma plåt som köttet.

3. Dela cocktailtomaterna på hälften, skär ner tomaten i mindre bitar och svetta lite snabbt i samma panna som du stekt kött och lök i. Krydda med salt och citronpeppar och lägg på samma plåt som köttet.

4. Ställ in plåten i ugnen och sätt i en termometer i köttets tjockaste del. Kör allting på plåten tills köttet fått en innertemperatur på 52oC. Ta ut och låt vila i ca 5 minuter innan du skär upp och serverar.

 

Dragonmajonnäs
1. Finhacka persiljan och dragonen som legat i vinäger.

2. Blanda med majonnäsen, torkade dragonen, tabasco, och smaka av med lite salt.

Servera med ett gott kryddsmör och lite flingsalt.

0
    0
    Kundvagn
    Kundvagnen är tomTillbaka till butiken