Gorpie-burgare med syrlig lingoncrème och rostad lök

När traditionella råvaror möter modern matlagning skapas magi. Detta recept går lika bra att göra hemma, men bäst blir den om du grillar gorpien utomhus!

Du behöver för 4 personer: 

4 st hamburgerbröd 
ca 600 g gorpie 
Ett par skivor mozzarella 
5 dl crème fraiche 
ca 50 g frysta lingon 
salt och peppar 
rostad lök 
picklad lök 
sallad 

Gör så här: 

1. Skär ett par skivor från gorpien, ca 0,5 cm tjocka, 2 skivor per burgare. Vid stekning i panna: börja gärna med sval panna och låt gorpins egna fett smälta fram att steka i. Öka värmen. 

2. När du fått fin yta på ena sidan vänder du skivorna, lägger på lite mozzarella och låter den smälta ut över gorpieskivorna. 

3. Tina de frysta lingonen och mixa till en slät puré. Vänd försiktigt ner i crème fraichen och krydda med salt och peppar.  

4Servera med rostad lök, picklad lök och en fin sallad, t ex machésallad som vi använde här. 

0
    0
    Kundvagn
    Kundvagnen är tomTillbaka till butiken