Gaahkoe med rostad paprikamajonäs

Smörstekt ytterfilé serverad i ett nybakat Gahkku med rostad paprikamajonäs. 

Du behöver för 4 personer. 

1 Renytterfilé på ca 400 g 

2 msk Ajvar 

4 msk majonnäs 

Salt & peppar 

1 paket Manche sallad 

1 Schalottenlök 

Ett par hyvlade rädisor  

Olivolja 

Smör till stekning 

Gör så här. 

  1. Hyvla rädisorna på en mandolin, skiva Schalottenlöken & blanda med rädisorna, tillsammans med Manche salladen, Salta & peppra salladen och häll i en skvätt olivolja. 
  1. Blanda majonnäsen tillsammans med Ajvaren, krydda upp med salt och peppar. 
  1. Smörstekt ytterfilén i en varm stekpanna, ca 2 minuter på vardera sida och krydda med lite salt & peppar.  
  1. Låt ytterfilén vila ca 10 minuter. Sen skär du köttet i tunna skivor. 

Servera i ett nybakat Gahkku bröd eller i ett Pita bröd. Gahkku är ett samisk glödbröd som steks i en torr stekpanna. 

Klicka för att komma till produkterna

Renytterfilé

-Älgytterfilé

0
    0
    Kundvagn
    Kundvagnen är tomTillbaka till butiken