Smörstekt Renrostbiff med chili demiglace & rotfruktstomp.

Här kommer ett tips till er som kanske tror att vår Renrostbiff kan jämföras med en vanlig rostbiff. En Renrostbiff är lika mör & fin som vilken filé som helst på renen men blir oftast jämförd med kossans rostbiff som måste ha en längre tillagningstid. Renrostbiffen ska tillagas som en oxfilé om ni vill ha en enkel referens.

Du behöver för 2 personer.

2 st rostbiff
1 st gullök
1 st morot
0.5 palsternacka
6st potatisar
Ca 100 g smör
Salt & peppar
Chiliflakes

Gör så här.

  1. Börja med att skära ner rotfrukterna i lika stora delar. Koka i rikligt saltat vatten tills alla rotfrukter är mjuka.
  2. Krydda rostbiffarna med salt & peppar. Hetta upp en stekpanna & stek rostbiffarna till önskade stekgrader (Vi anser Medium Rare är bästa för rostbiff).
  3. Lyft av rostbiffarna åt sidan & låt dom vila i ca 5 minuter.
  4. Under tiden grov hackar du löken och steker i samma stekpanna som du stekte rostbiffarna i.
  5. När löken blivit mjuk kastar du i ca 50 g smör, häller i ca 2.5 dl vatten & kryddar med nymalda Chiliflakes, salt & peppar.
  6. Låt demiglace’n sjuda i ca 5 minuter.
  7. Dags för rotfruktstompet. Häll av nästan allt vatten från rotfrukterna. Stompa dom med en ”potatisstomp”eller bara krossa dom med en gaffel. Krydda upp mef salt & peppar.

Tranchera upp köttet och servera med lite flingsalt!

0
    0
    Kundvagn
    Kundvagnen är tomTillbaka till butiken