Dragon- & rostad vitlökkryddade renfärsbiffar med svampsås & persiljesmör

Du behöver för 4 personer: 

Biffarna: 
800 g renfärs 
2 tsk torkad dragon 
1 msk rostad vitlökspeppar 
1 dl vispgrädde 

 

Svampsåsen: 
3 dl vispgrädde 
3 dl mjölk 
100 g champinjoner 
100 g skogschampinjoner 
2 msk soja 
salt & peppar 
0,5 purjolök 

 

Persiljesmöret: 
0,5 kruka färsk persilja 
1 msk rapsolja 
200 g rumstempererat smör 

 

Gör så här: 


Färsbiffarna

  1. Lägg all färs i en stor bunke. Blanda i dragon, grädde och rostad vitlökspeppar.

Blanda väl och forma sedan till ca 100g-biffar. Se till att göra dem väldigt platta!
Stek på medelhögvärme ca 2-3 minuter på var sida. Salta på båda sidor.

Såsen

  1. Skär ner svampen och purjolöken i grova bitar.
  2. Fräs i smör tills allting blivit mjukt (det ska inte stekas utan mer småkokas i smör!)
  3. Häll på grädde och mjölke, salt och peppar. Låt småputtra i ca 20 minuter.
  4. Mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt.


Persiljesmöret

  1. Mixa kruspersilja med olja tills du fått en slät och riktigt grön röra.
  2. Blanda i rumstempererat smör, mixa.
  3. Vänd runt i smöret med en slickepott så allt blir ordentligt blandat.
  4. Lägg upp i en spritspåse och spritsa smörklickar på en plåt med bakplåtspapper. Ställ i frysen och plocka fram några minuter innan servering.
0
    0
    Kundvagn
    Kundvagnen är tomTillbaka till butiken