Dragon- & rostad vitlökkryddade renfärsbiffar med svampsås & persiljesmör


Du behöver för 4 personer:
Biffarna:
800 g renfärs
2 tsk torkad dragon
1 msk rostad vitlökspeppar
1 dl vispgrädde
Svampsåsen:
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
100 g champinjoner
100 g skogschampinjoner
2 msk soja
salt & peppar
0,5 purjolök
Persiljesmöret:
0,5 kruka färsk persilja
1 msk rapsolja
200 g rumstempererat smör
Gör så här:
Färsbiffarna
- Lägg all färs i en stor bunke. Blanda i dragon, grädde och rostad vitlökspeppar.
Blanda väl och forma sedan till ca 100g-biffar. Se till att göra dem väldigt platta!
Stek på medelhögvärme ca 2-3 minuter på var sida. Salta på båda sidor.
Såsen
- Skär ner svampen och purjolöken i grova bitar.
- Fräs i smör tills allting blivit mjukt (det ska inte stekas utan mer småkokas i smör!)
- Häll på grädde och mjölke, salt och peppar. Låt småputtra i ca 20 minuter.
- Mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt.
Persiljesmöret
- Mixa kruspersilja med olja tills du fått en slät och riktigt grön röra.
- Blanda i rumstempererat smör, mixa.
- Vänd runt i smöret med en slickepott så allt blir ordentligt blandat.
- Lägg upp i en spritspåse och spritsa smörklickar på en plåt med bakplåtspapper. Ställ i frysen och plocka fram några minuter innan servering.