22/2-22

Idag är det 22/2-22 vilket gör att vi vill tipsa om 22 ställen där du kan äta renkött från oss i Funäsfjällen.

 1. Fjällnäs est. 1882 – fint hotell som serverar vårt renkött på menyn någon kväll i veckan. Där får ni inte missa Mii Gullu spa med utsikt över sjön Malmagen. Nu är även Fjällnäs på fjället ett hett tips att besöka på skidor. I Fjällnäs på våren och runt kvalmärkningen kan man ha turen & se renarna från Ruvhten sijte sameby. 
 2. Grytan – i Ramundberget kan man ta sig en lunch på Grytan som bland annat serverar rengryta. I Ramundberget finns förutom Grytan många olika ställen att äta på tex ta Fjällgårdsbanan upp och besöka resturang Tusen.  

 3. Eriksgården fjällhotell/Eriks kök & bar- Hotellet i Funäsdalen som även har ett spa värt att besöka en blåsig dag för att sedan njuta av deras ala carte meny där renen är ett självklart val av rätt.
 4. Toppstugan – ta gondolen upp & njut av deras goda viltkebab & ha utsikt över hela byn. Ett utflyktsmål för hela familjen, gammal som ung. Ta gondolen ner eller åk skidor. Fjällrestaurangen på Hotell Funäsdalen och äta deras renskav som de har på menyn.

 5. Ski Lodge Tänndalen – även här kan man med ski-in njuta av god lunch eller middag med renkött. Men vi vill tipsa om deras Musikkväll på kalfjäll, i vår & sommar där kända artister uppträder fjället i Tänndalen. 

 6. Ginsiaw Thai & Sushi kitchen – Snabbt & gott, perfekt att förbeställa för att sedan svänga förbi & hämta upp deras wokade renkött.

 7. Fjällpizzan – mitt i byn serveras det goda pizzor som självklart med renkött men man får inte missa att testa renburgaren.
 8. Andersborg – Lyxen att ta bilen upp & kunna parkera direkt på fjället sommar som vinter är så skönt både för barnfamiljen eller den som inte är sugen på en långtur. Ta skidorna el. varför inte gå den korta biten till våffelstugan på fjället & njut av en matvåffla med rökt renkött. 
 9. Fjällkåtan – i Bruksvallarna hittar ni Fjällkåtan lättåtkomligt vid skidstadion som serverar bland annat en härlig suovastoast. 
 10. Go bua i Funäsdalen – som har renkött både på bubbelvåfflan, i toasten & på matvåffla. 
 11. Buskvallen in – stället i mitt i backen i Tänndalens skidanläggning som har det där lilla extra & dessutom många sorters öl att välja till lunchen eller middagen.
 12. Gyllen bocken – här hittar ni ren titt som tätt på kvällens meny men även på deras populära täljstensafon. 
 13. Tännäskröket – den lilla skidanläggningen i Tännäs där du självklart hittar ren på menyn efter en dag i backen el. när du titta in efter ha vart en tur hos myskoxhängent. 
 14. Falkboet – mysig våffelstuga som vi föreslår att du tar dig till med skoter el. bandvagn från fjällvattnet.
 15. Nya Jonsson – konditoriet i byn där vi rekommenderar att ta en baklänges fika & avsluta med en toast rensalamitoast. 
 16. Skarvruet /skarvruets bakficka – där du bokar ett bord till en hotellmiddag, att njuta av maten med panorama vyerna över fjällvärlden.
 17. Walles – fjällhotellet som där du kan få ren från oss på kvällsmenyn. 
 18. Skoogs bisto – här kan du gå på den perfekta Aw i byn & äta deras super pizza men suovas.
 19. Funäsgrillen – titta förbi här & köp med dig en pizza dom har pizza med både ren & älg från oss.
 20. Cafe loftet – cafet mitt i byn som har ren både som dagens & på ala carte perfekt att stanna till när man har handlat eller en dag i backen ligger ett stenkast från Gondolen på Funäsdalsberget. 
 21. Arlindos pizzeria – i Ramundberget där du både kan köpa pizza eller titta in i Lanthandeln intill & köpa med ren och göra din egen pizza med ren på.
   
 22. Baggården – hit kan det vara värt att stanna till när du åker en tur för att kolla utsikten på Flatruet, Sveriges högs belägna väg.

  Som extra tips har vi även Härjebrygg i Tännäs
0
  0
  Kundvagn
  Kundvagnen är tomTillbaka till butiken