Vårleverans april 2021

– Renkött direkt från skog och fjäll –

Till grillkvällar, festliga helgmiddagar, hälsosam vardagsmat – eller till fredagssnackset och frukostpålägg: för 26:e året går det turer från vår anläggning i Ljusnedal/Funäsdalen ner till Uppsala, Värmdö och Bromma, en på hösten och en nu på våren. Hos oss styckas och förädlas renar och älgar från de fyra sydligaste samebyarnas betestrakter; från Särna-skogarna i söder till Åre-trakten i norr, med kvalitet som ledord och med traditionella förädlingsmetoder.

Iår har vi lite speciella förutsättningar runt oss som vi anpassar oss efter för att kunna göra en säker leverans:

På listan har vi som vanligt utvalda produkter ur sortimentet, med några ändringar efter en försiktig inköpssäsong pga coronaläget. Vi har ett smalare utbud av älgprodukter, och istället för den vanliga renskaven har vi den enklare produkten skavat renkött: den är skuren av grövre bitar och behöver tillagas längre, men kan användas till i stort sett samma saker som den traditionella renskaven. Observera att detta inte är den fina renskav ni är vana vid utan vår billigare vardagsvariant. Vi började med den 2017 och den har blivit väl mottagen av både privatkunder och restauranger. Fortfarande 100% renkött, inga tillsatser, inga konstigheter!

Med önskan om hälsosam god mat på tallrikarna, på tu man hand och snart nog med friska goda vänner – välkomna att beställa här !