FlygbildVi håller på att bygga ut! Från 350 m2 till 730 m2. Det har varit alldeles för trångt hos oss alldeles för länge, det här är efterlängtat! Det har varit extrajobb, extra kostnader, att vi begränsats i hur mycket slaktkroppar vi kan ta emot och att vi begränsats i vad och hur mycket vi kan producera. Nu blir det en ny helkroppskyl om 56 m2 (+32 m2 älgkyl), medan den gamla kylen (33 m2) istället blir ett nytt chark-/förädlingsutrymme. Det blir en ny helkroppsfrys och ny pallfrys istället för de containrar vi haft utomhus. Det blir emballageförråd i samma byggnad som styckningen, större diskutrymme, och en ny älgslaktavdelning som innebär att vi kommer kunna sälja älgköttet både nationellt och på export, inte bara lokal försäljning. För att kunna ta emot renar till nya kylen behövs en plan, och vi har köpt till grannfastigheten från kommunen för detta. Vår trevliga rök-kulle har sänkts för att ta vara på massorna och står nu mer lättjobbat till med vagn-avstånd från kajen. Det blev flera positiva bi-effekter av bygget, och vi kommer på nya under vägen hela tiden!

Skärmavbild 2020-10-26 kl. 19.08.36Skärmavbild 2020-10-26 kl. 19.09.48

Anläggningen byggdes 1994 för styckning i mindre skala och byggdes ut vid ett par olika tillfällen runt 2004. Vi i nuvarande konstellation tog över 2014 och har ökat volymen som hanteras på anläggningen trots oförändrade lokaler. Äntligen kommer volym och utrymme att kunna synka, och till och med lämna utrymme för nya möjligheter!